Wij geloven in de kracht en potentie van Afrika

We bouwen sinds eind 2018 aan een schoolbouw voor de leerlingen van Future Leaders UCC. Deze basisschool in Ghana is speciaal gericht op kinderen en hun families uit sloppenwijken. Wegens armoede of een handicap kunnen veel kinderen in zulke wijken niet naar school. 

Het mooie aan Future Leaders is dat leerlingen geen schoolgeld, lunchbijdrage of schoolboeken hoeven te betalen. Ook mogen hun ouders aankloppen voor hulp bij het vinden van werk of deelnemen aan vaktrainingen als ze willen. Zo wordt het hele gezin geholpen en kunnen zelfs de kinderen van de allerarmste gezinnen naar school! 

Met 16 lokalen is er na de oplevering van het nieuwe schoolgebouw op de school ruimte voor ruim 260 leerlingen. Hoe mooi zou het zijn als zij in september met een frisse start aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen? Als het aan ons en de bouwvakkers ligt, gaat dit lukken! 

Help je ons mee? 


Future Leaders UCC - het verhaal

Het begon allemaal onder een mangoboom. In 1998 start Billa Mamud met het onderwijzen van een handjevol kinderen. De mangoboom staat in een van de allerarmste  sloppenwijken van Accra, de hoofdstad van Ghana.  Er is amper geld voor huizen, kleding, eten en medische zorg. Laat staan voor school. 

Onder deze boom redt Billa het twee jaar. Als het aantal leergierige leerlingen groeit, verhuist hij naar een tweede, grotere, mangoboom. Daar houdt hij het nog vijf jaar vol. Dan huurt hij een niet al te groot woonhuis en een tweetal jaar later zelfs een iets groter huis.  Maar ook daar groeien ze uit. Ze verhuizen tenslotte naar een andere wijk. Gelukkig is er vervoer met trotro's (kleine busjes) voor de leerlingen van het eerste uur.

Zonder Billa zouden deze kinderen nooit onderwijs gekregen hebben. Inmiddels doen op dit moment honderden kinderen hun best om 'Future Leaders' te worden!

Helaas....  Billa overlijdt, heel plotseling, en veel te vroeg. Gelukkig nemen anderen zijn goede werk over.

Maar... het huidige schoolgebouw barst alweer uit zijn voegen. Het voldoet allang niet meer. De wens van Future Leaders is een ruim schoolgebouw, waar nog meer kinderen van goed onderwijs kunnen profiteren. Stichting FAFA wil dolgraag deze wens uit laten komen. FAFA heeft een prachtig nieuw schoolgebouw ontworpen. 

Wil je een steentje bijdragen?
Doneer dan op onze bankrekening onder vermelding van Future Leaders! 

Zie filmpje: https://youtu.be/_u-N7tCjVPI  

Op 19 november 2018 is de bouw gestart. Zie filmpje: https://youtu.be/e7QYGlN_m8E

Help je ons mee? Of heb een goed idee voor een inzamelingsactie? Stuur dan een mailtje naar info@FAFAfoundation.org of bel/app naar 06-40404114.