Met kleine projecten helpen wij kinderen en alleenstaande moeders in Ghana vooruit.

In 2020 richten wij ons op de volgende projecten:

 

De ‘Bambenninye School & Gasthuis’

Dit kleinschalige project ligt in Larabanga (Ghana). Veel bewoners in dit dorp zijn arm. Ze hebben weinig geld voor eten en drinkwater.

Geld om naar school te gaan is er niet. Kinderen zwerven op straat of moeten werken. Dankzij Hussein kunnen zulke kinderen naar school.

Hussein’s school helpt 300 (!) leerlingen. Zij betalen geen schoolgeld. Dit is te danken aan Hussein’s gasthuis.

De opbrengst van het gasthuis gaat naar de school. Het project draait zelfstandig, zonder vaste donateurs. Toch is er niet genoeg geld voor alles. Er is o.a. onderhoud nodig.

 

Daarom gaan wij hem helpen met:

·       Renovatie gasthuis - Het gasthuis is niet goed onderhouden

·       Bouw klaslokalen - Het schoolgebouw staat op instorten

·       Lesmaterialen - Er zijn te weinig boeken en schriften

·       Waterput - Het dorp heeft geen schoon water

·       Toiletblok - Er zijn geen wc’s

 

FAFA zoekt donateurs voor het Bambenninye project. Help je ons mee met een donatie? 

  • Kleinschalig project Ghana Stichting FAFA larabanga
    Kleinschalig project Ghana Stichting FAFA larabanga


Future Leaders, Accra, Ghana - 2016 t/m heden

 

In 2018 is Stichting FAFA begonnen met de bouw van een nieuwe school in Accra. Future Leaders is een bestaande school en wordt gerund door Ghanezen, onder leiding van Phyllis Ntow-Mahmud. Stichting FAFA stelde het doel om dit schoolgebouw te financieren én te bouwen. Na heel veel voorwerk, is eind 2018 de bouw officieel gestart. Eind 2019 is het prachtige gebouw opgeleverd en zijn de lessen begonnen voor de leerlingen.

Vrijdag 20 december 2019 hebben ze het nieuwe schoolgebouw geopend, genaamd Billa Mamud Block. De opening vond plaats op de sterfdag van Billa (oprichter van het project en echtgenoot van Phyllis), extra bijzonder. Complimenten aan Phyllis en Mabel, directrice en schoolhoofd, hoe goed georganiseerd de dag eruit zag. Phyllis zei dat ze het ontzettend naar hun zin hebben gehad!

Op een feestelijke wijze is het schoolgebouw beëdigd, het 21-jarige bestaan van het project gevierd en het schooljaar afgesloten. De kinderen hebben optredens gedaan vol dans en zang. Phyllis en Mabel hielden een speech waarin zij hun hartelijke dank uitspraken aan alle donateurs. ‘Thanks to the Lord for His mercies’ , aldus Phyllis. 

Met het nieuwe gebouw komt er een einde aan de hoge maandelijkse huurlasten en de ellenlange wachtlijst aan kinderen die baat hebben bij deze vorm van onderwijs. Met twee verdiepingen, zestien lokalen en een enorm schoolplein, kunnen anno 2019 300 leerlingen zorgeloos en zonder betaling van schoolbijdrages naar school.

Het begon met één man (Billa), een mangoboom en één droom: zoveel mogelijk kinderen opleiden zodat hun kansen op een betere toekomst vergroten. Zijn naam is Billa Mahmud, God hebbe zijn ziel. We willen en zullen hem nooit vergeten. Om zijn naam voor altijd in ere te houden, is de naam van school vanaf heden: Billa Mahmud Memorial Future Leaders School 

Floor en Anniek zijn samen met een van de docenten naar de wijk geweest waar veel van de leerlingen vandaan komen. Om een indruk te geven van de leefsituatie van de leerlingen is het volgende filmpje gemaakt: kijk hier

 

Sponsor a Future, Ghana - 2016 t/m heden

Liefde en goede zorg geven, dat kunnen de ouders en verzorgers van onze sponsorkinderen als geen ander. Maar schoolspullen betalen, dat is vanwege de armoede een grote uitdaging. 

Wij vinden dat school voor elk kind belangrijk is. Om deze reden is Sponsor-a-Future in het leven geroepen. Donateurs geven maandelijks geld en Stichting FAFA zorgt dat het terecht komt bij de ouder of verzorger om de schoolkosten te dekken. 

Dankzij onze gulle donateurs kunnen dertien kinderen in Ghana zorgeloos naar school! Maandelijkse versturen wij de sponsoring naar ons contactpersoon, hij zorgt er persoonlijk voor dat het wordt besteed aan sponsorkinderen en betrekt ons hierbij. Een groot gedeelte van het geld gaat naar de kosten voor school. In sommige gevallen is het nodig om een deel uit te geven aan basisbehoeften als eten en medische zorg.

Sponsor worden? Wij koppelen vaste donateurs is aan sponsorkinderen in Ghana. Persoonlijke updates over school en thuis versturen wij via WhatsApp of per mail. Ook een kind helpen naar school te gaan? Klik op de doneerknop hiernaast!

 

Volta School, Ve-deme, Ghana - 2019 t/m heden

De Volta School is gelegen in Ve-Deme, een klein dorp (cq. 5000 inwoners) in de Volta Region van Ghana. Het project werd in 1986 opgericht door Issa en Comfort Annabi. Er woonde een zevenjarig meisje samen met haar opa in een klein hutje ergens in de bossen niet ver van hun dorp. Elke dag zagen zij het meisje naar school gaan. Onderweg naar school moest ze een rivier oversteken. Als het regende overstroomde de rivier en kon ze ’s avonds niet naar huis. De oprichters zagen dit meisje in de bossen slapen en besloten haar onderdak en onderwijs te bieden. Na haar volgden velen.

Momenteel verzorgt de school onder leiding van Emmanuel de oudste zoon van de Annabi’s onderwijs voor 154 leerlingen uit Ve-Deme en omgeving. De kinderen maken het goed. Ze leven als een grote familie en zien er gezond en gelukkig uit. Tijdens ons bezoek in Augustus 2019 waren er toch een aantal zaken waar we van schrokken. De slaapzalen hadden open ramen zonder muggennetten en schoolspullen zijn ver te zoeken. We besloten toen ons uiterste best te doen om dit project, wat we sinds 2016 ondersteunen middels ons sponsorprogramma, meer te helpen. 

We gaan het project helpen met het oplossen van hun huidige problemen. Ook gaan we het project helpen voldoende inkomsten te genereren door hun boerderij uit te breiden met 700 kippen, vijf varkens, vijftien geiten en schapen om te verkopen en tien hectare landbouwgrond als inkomstenbron en eten voor de bewoners.