In 2021 richten wij ons op de volgende projecten:

- Goed onderwijs en genoeg te eten: Volta boerderij, opvang en school

- Help de jeugd in Larabanga: Bambenninye School & Gasthuis

- Help moeders én straatkinderen: DPassion vakschool 


Samen bereiken we het meest. 

FAFA werkt rechtstreeks met de projecten samen. Ze kennen de partners persoonlijk. Ze doen hun uiterste best om elke euro nuttig te besteden. Hierdoor komt jouw donatie zo volledig mogelijk terecht bij de kinderen en de moeders. 
 

Met elk gewenst bedrag kan je ons werk steunen. Je kan maandelijks of eenmalig helpen. Help je mee in FAFA's strijd tegen armoede? Doneer simpel en snel via geef gratis: klik hier

 

FAFA heeft (onder andere) onderstaande projecten met succes afgerond!

 Future Leaders, Accra, Ghana - 2016 t/m 2020

Het begon met één man (Billa), een mangoboom en één droom: zoveel mogelijk kinderen opleiden zodat hun kansen op een betere toekomst vergroten. Zijn naam is Billa Mahmud, God hebbe zijn ziel. We willen en zullen hem nooit vergeten. Om zijn naam voor altijd in ere te houden, is de naam van school vanaf heden: Billa Mahmud Memorial Future Leaders School

De missie van Billa Mahmud

Future Leaders geeft basisonderwijs aan de aller armste kinderen in Accra. Het is een bestaande school. Het wordt gerund door Ghanezen, onder leiding van Phyllis Ntow-Mahmud. Stichting FAFA stelde het doel om dit schoolgebouw te financieren én te bouwen.

Na veel voorwerk is eind 2018 de bouw officieel gestart. Vrijdag 20 december 2019 is het nieuwe schoolgebouw geopend. FAFA's missie voor dit project is geslaagd!

Een schoolgebouw voor de achterstandskinderen in Accra 
Met twee verdiepingen, zestien lokalen en een enorm schoolplein, krijgen er 300 leerlingen les in een prachtig nieuw schoolgebouw. Kinderen uit de sloppenwijken kunnen er zorgeloos en zonder betaling van schoolbijdrages naar school.

Weten welke kinderen door dit project geholpen worden?
Neem een kijkje in het leven van een van de leerlingen. Dit filmpje geeft een indruk van de leefsituatie in het volgende filmpje: kijk hier  

Met het nieuwe gebouw komt er een einde aan de hoge maandelijkse huurlasten. Én de ellenlange wachtlijst aan kinderen die baat hebben bij deze vorm van onderwijs.  

De opening van het nieuwe gebouw
Vrijdag 20 december 2019 is het nieuwe schoolgebouw geopend. De opening vond plaats op de sterfdag van oprichter Billa Mahmud (oprichter van het project en echtgenoot van Phyllis), 

De kinderen hebben optredens gedaan vol dans en zang. Phyllis en Mabel hielden een speech waarin zij hun hartelijke dank uitspraken aan alle donateurs. ‘Thanks to the Lord for His mercies’ , aldus Phyllis.  


Sponsor a Future, Ghana - 2016 t/m heden

Liefde en goede zorg geven, dat kunnen de ouders en verzorgers van onze sponsorkinderen als geen ander. Maar schoolspullen betalen, dat is vanwege de armoede een grote uitdaging. 

Wij vinden dat school voor elk kind belangrijk is. Om deze reden is Sponsor-a-Future in het leven geroepen. Donateurs geven maandelijks geld en Stichting FAFA zorgt dat het terecht komt bij de ouder of verzorger om de schoolkosten te dekken. 

Dankzij onze gulle donateurs kunnen dertien kinderen in Ghana zorgeloos naar school! Maandelijkse versturen wij de sponsoring naar ons contactpersoon, hij zorgt er persoonlijk voor dat het wordt besteed aan sponsorkinderen en betrekt ons hierbij. Een groot gedeelte van het geld gaat naar de kosten voor school. In sommige gevallen is het nodig om een deel uit te geven aan basisbehoeften als eten en medische zorg.

Sponsor worden? Wij koppelen vaste donateurs is aan sponsorkinderen in Ghana. Persoonlijke updates over school en thuis versturen wij via WhatsApp of per mail. Ook een kind helpen naar school te gaan? Klik op de doneerknop hiernaast!

 

Volta School, Ve-deme, Ghana - 2019 t/m heden

De Volta School is gelegen in Ve-Deme, een klein dorp (cq. 5000 inwoners) in de Volta Regio van Ghana. Het project werd in 1986 opgericht door Issa en Comfort Annabi. Er woonde een zevenjarig meisje samen met haar opa in een klein hutje ergens in de bossen niet ver van hun dorp. Elke dag zagen zij het meisje naar school gaan. Onderweg naar school moest ze een rivier oversteken. Als het regende overstroomde de rivier en kon ze ’s avonds niet naar huis. De oprichters zagen dit meisje in de bossen slapen en besloten haar onderdak en onderwijs te bieden. Na haar volgden velen.

Momenteel verzorgt de school onder leiding van Emmanuel de oudste zoon van de Annabi’s onderwijs voor 154 leerlingen uit Ve-Deme en omgeving. De kinderen maken het goed. Ze leven als een grote familie en zien er gezond en gelukkig uit. Tijdens ons bezoek in Augustus 2019 waren er toch een aantal zaken waar we van schrokken. De slaapzalen hadden open ramen zonder muggennetten en schoolspullen zijn ver te zoeken. We besloten toen ons uiterste best te doen om dit project, wat we sinds 2016 ondersteunen middels ons sponsorprogramma, meer te helpen. 

We gaan het project helpen met het oplossen van hun huidige problemen. Ook gaan we het project helpen voldoende inkomsten te genereren door hun boerderij uit te breiden met 700 kippen, vijf varkens, vijftien geiten en schapen om te verkopen en tien hectare landbouwgrond als inkomstenbron en eten voor de bewoners.